Szaúd-Arábia továbbra sem fogad be szír menekülteket, de mecseteket állítólag szívesen építenének Németországban

migráció
2015 szeptember 10., 17:27
comments 283

Végre reagált valamivel a nagyon gazdag öbölbeli olajmonarchia, Szaúd-Arábia is a szíriai menekültválságra: felajánlották Németországnak, hogy minden századik beérkező menekült után építenének egy új mecsetet az országban.

Az értesülés azért nem áll a lehető legerősebb lábakon, egy libanoni újság értesülésére hivatkozik a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ettől függetlenül elég látványos, hogy a régió leggazdagabb országai – Szaúd-Arábia mellett az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait, Bahrein, Katar – mennyire nem tesznek semmit, és nem fogadnak be senkit a menekültválság idején. Főleg hogy aránytalan nagy mértékben Jordániára, Libanonra és Törökországra hárulnak a menekültek miatt előálló többletfeladatok. Igaz, a szír menekültek óriási többsége nem is akar a konzervatív olajdiktatúrák valamelyikében élni.

(FAZ, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.