Több százan várnak még vonatokra a Keletinél

POLITIKA
2015 szeptember 10., 10:58
comments 146

Kasnyik Marci jelenti a Keleti pályaudvarról, hogy néhány száz migráns próbál feljutni a nyugatra tartó vonatokra, de a pályaudvar környékén összesen sem lehetnek többen ezernél. Egy szerelvény épp nemrég hagyta el a pályaudvart Győr irányába, a következő München irányába indul majd.

Rendőrök biztosítják a középső vágányokat, hogy biztosan ne legyenek tútelítettek a vonatok.

IMG_20150910_122821625 (1)

 

Feszültséget maximum az okoz, hogy helyiek nehezebben tudnak feljutni a belföldi járatokra, mint általában, mert úgy száz migráns leült a peron elé és elzárja így az utat. Egy nő megafonnal angolul és arabul kéri az embereket, hogy kinn várakozzanak, egyelőre eredménytelenül.

Egy vonatra váró migráns szerint többségük attól tart, hogy egyszer csak lezárják a pályaudvart, és nem fognak tudni feljutni a vonatokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.