Tőkés László megalkotta a tökéletes menekültügyi közleményt

POLITIKA
2015 szeptember 10., 07:33
comments 232

Újra ülésezik az Európai Parlament és Tőkés László, a Fidesz képviselője egyből bele is állt a munkába. Erről tanúskodik legalábbis az a közlemény, amit a képviselő irodája a migrációs helyzetről szerdán lezajlott strasbourgi EP-vitáról juttatott el a sajtónak.

Békeidőben az egész szöveg érdemes volna a közlésre, de most inkább csak kiválogattuk a legmegrázóbb részeket.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI

Tőkés szerint az EP-ben bemutatott, illetve a rövidtávon előirányzott cselekvési tervek és válságkezelő csomag inkább az Unió presztízs- és arculatmentésére, semmint a tényleges és hatékony megoldások megtalálására szolgáltak. Az Unió csak az arcát védi, de valójában

"a politikai korrektség szellemében elhangzó megnyilatkozások többsége alig-alig terjedt túl a migránsok iránti szolidaritásvállalás populista közhelyein."

Még szerencse, hogy van egy-két ország - köztük Olaszország és Görögország - amelyik hajlandó szembemenni a mainstreammel és kiállni a magyarok álláspontja mellett. Ezekben a válságos időkben a magyarellenes "lobbizásban" élen járnak a balliberális magyar képviselők. "Szanyi Tibor és Ujhelyi István széles körben terjesztett „röplapjaikban” az egykori „zsidótörvényekhez” hasonlítják a magyar országgyűlés intézkedéseit, „idegengyűlölő provokációval” vádolják meg a magyar kormányt. Ha ez nem lenne elég,

"a migráns tömegek ostromával és a nyugati balliberálisok külső támadásaival egy időben Magyarországnak az ország destabilizálására és a kormány megingatására törekvő belső ellenségeivel is meg kell harcolnia."

Tőkés szerint jellemző volt az egész parlamenti vitára, és jellemző az egész kialakult helyzetre, hogy miképpen a hazai nemzetidegen ellenzék, azonképpen

"az európai balliberális oldal sem saját népeit és Európa jól felfogott érdekeit, hanem sokkal inkább a törvénytelen úton beözönlő migránsok „emberi jogait” és „emberi méltóságát” védelmezi."

Szerencsére a közleményhez hozzpasszolták a képviselő EP-felszólalását is, amiben a lelkész azért tisztába teszi, hogy igenis segíteni kell az üldözötteken, de azért csak ésszel. Szerinte "a befogadás krisztusi parancsolata azonban semmiképpen sem azokra vonatkozik, akik létében veszélyeztetik keresztény gyökerű kontinensünket."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.