A bajor miniszterelnök Orbán meghívásával akarja idegesíteni Merkelt

2015 szeptember 11., péntek 14:07
299

Horst Seehofer bajor miniszterelnök már eddig is keményen bírálta Angela Merkelt a menekültkérdés kezelése miatt. Most azzal feszítené tovább a húrokat, hogy a kancellár helyett inkább Orbán Viktorral keresne megoldást a válságra, ami nyílt szembefordulást jelent Berlin politikájával.

A Magyarország felől érkező menekültek beengedését Seehofer hangosan ellenezte, szerinte ez olyan hiba volt, ami még sokáig le fogja foglalni őket. Hozzátette, hogy ez hamarosan kezelhetetlen helyzetbe fogja sodorni az országot.

Horst Seehofer és Orbán Viktor - Fotó: AFP/DPA/ Sven Hoppe

A Spiegel szerint Seehofer ez eddigi kemény kijelentéseire most azzal akar rátenni még egy lapáttal, hogy a CSU következő zárt ülésére Orbán Viktor is meghívta. Bejelentette, hogy a magyar miniszterelnökkel megoldást akarnak találni a menekültkérdésre.

A bajor miniszterelnök ezzel akarhat nyomást gyakorolni Merkelre, aki szeptember 24-én tárgyal majd a tartományok vezetőivel a menekültek elhelyezéséről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt