A bajor miniszterelnök Orbán meghívásával akarja idegesíteni Merkelt

Horst Seehofer bajor miniszterelnök már eddig is keményen bírálta Angela Merkelt a menekültkérdés kezelése miatt. Most azzal feszítené tovább a húrokat, hogy a kancellár helyett inkább Orbán Viktorral keresne megoldást a válságra, ami nyílt szembefordulást jelent Berlin politikájával.

A Magyarország felől érkező menekültek beengedését Seehofer hangosan ellenezte, szerinte ez olyan hiba volt, ami még sokáig le fogja foglalni őket. Hozzátette, hogy ez hamarosan kezelhetetlen helyzetbe fogja sodorni az országot.

Horst Seehofer és Orbán Viktor - Fotó: AFP/DPA/ Sven Hoppe

A Spiegel szerint Seehofer ez eddigi kemény kijelentéseire most azzal akar rátenni még egy lapáttal, hogy a CSU következő zárt ülésére Orbán Viktor is meghívta. Bejelentette, hogy a magyar miniszterelnökkel megoldást akarnak találni a menekültkérdésre.

A bajor miniszterelnök ezzel akarhat nyomást gyakorolni Merkelre, aki szeptember 24-én tárgyal majd a tartományok vezetőivel a menekültek elhelyezéséről.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.