A dán tévében csinált magából hülyét a magyar nagykövet

Kasnyik Márton kollégánk távoli rokona, a dán Martin Krasnik tévés újságíró interjút készített Magyarország dániai nagykövetével, Hellebrandt Lászlóval a bevándorlásról. Krasnik arra fűzte fel az interjút, hogy a migránsválság közös európai ügy-e vagy inkább a nemzeteknek maguknak kellene megküzdeniük vele.

Majd elhangzik az a vád is, hogy Magyarország teszi a migránsügyet német problémává azzal, hogy a déli határon annyira rossz körülményeket teremtünk, hogy a bevándorlóknak eszükbe sem jut Magyarországon megállni, hanem csak mennek tovább nyugat felé.

A nagykövet viszont erre a kifejezetten béna és naiv kérdésre sem tudott megfelelően válaszolni, 14 másodpercig csak nyökög a képernyőn. (A fagyás 0.41-től.)

Hellebrandtnak elég lett volna annyit mondania, hogy a Magyarországra érkező migránsok nagy többsége eleve Németországba, Franciaországba, Nagy-Britanniába vagy valamelyik skandináv országba akar menni, nem a magyar határon döntenek a céljukról. Ehelyett azonban a nagykövet a hosszú csönd után inkább a határvédelemről kezd beszélni, meg arról, hogy ő akkor született, amikor még nem volt egyszerű keletről Nyugat-Európába utazni. (DR.dk)