Az izlandi sajtó szerint László Petra a Jobbik-közeli 444 munkatársa volt

Olvasónk, Bálint vette észre egy magyarul beszélő izlandi barátja Facebook-oldalán, hogy a legnagyobb izlandi hírügynökségnek nem igazán sikerült teljesen pontosan átvennie a menekültekre támadó magyar operatőr történetét a New York Times-tól.

Ahogy a világ összes országában, így Izlandon is beszámoltak a világhírűvé vált magyar operatőrről (arról, hogy László esete mennyire ismert lett külföldön is, elég jó jelzés hogy péntek reggel a bocsánatkérése a vezető anyag a Guardianon.) A legnagyobb izlandi híroldal, a Vísir a New York Times cikkére támaszkodott, ami beszámolt arról, hogy a rugdosó operatőrben elsőnek a 444.hu ismerte fel László Petrát.

Az erről szóló bekezdés bizonyos elemei kicsit megkeveredtek az angolról izlandira forgatás közben, így ez született belőle:

Í frétt New York Times segir að myndatökumaðurinn heiti Petra Laszlo og starfi hjá netmiðlinum 444.hu, sjónvarpsstöð með tengsl við hægriflokkinn Jobbik.

Ami Google Translate segítségével megnézve tényleg azt jelenti, hogy:

In the news New York Times says that the cameraman name Petra Laszlo and work with the network server 444.hu, television with ties to the right group Jobbik.

Azaz hogy a New York Times szerint az operatőr neve László Petra, és a Jobbik-közeli televíziónál, a 444.hu-nál dolgozik. Furcsa hely ez a világ, mindig mondjuk.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.