Lezárták a a nickelsdorfi határátkelőt

2015 szeptember 11., péntek 6:59
169

A menekültek nagy tömege miatt, biztonsági okokból lezárták a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt mindkét irányban péntek kora reggel. Kicsit később Budapest irányába megindult a forgalom. Az elmúlt napokban sokezer menekült kelt át itt, akik Magyarországon át utaztak Németország felé. Erre péntek éjjel óta volt lehetőség, amikor az osztrák hatóságok engedélyezték, hogy az M1-esen gyalog elinduló, később buszokra rakott migránsok beléphessenek az országba.

Az osztrák autópálya-kezelő (Asfinag) közlése szerint az útzár bizonytalan ideig tart. Rövid kerülő útvonal nicsen, hiszen a szintén Bécs irányába vezető B10-es utat már korábban lezárták.
A társaság arra kéri az erre autózókat, hogy már a határ közelében figyeljenek az utakon gyalogosan közlekedő emberekre.

Sokan a Keleti pályaudvar érintésével utaztak Hegyeshalomig az elmúlt napokban. Tegnap több mint tízezer ember kelt át Magyarországról Ausztriába.

Az osztrák rendőrség pénteken az A4-es autópályát is lezárta, mert azon több száz menekült indult el gyalog Bécs felé. Az M1 helyszíni tudósítója szerint azóta több ezren indultak már el gyalog, mert megunták a várakozást Nickelsdorfnál.

Nickelsdorfban működik egy nagyobb gyűjtőtábor is, amit mi is megnéztünk, de jellemzően a menekültek nem álltak meg itt, hanem továbbmentek Bécsbe, és onnan Németország felé.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt