Az osztrák kancellár a holokauszthoz hasonlította Orbán menekültpolitikáját

külföld
2015 szeptember 12., 09:04
comments 529

Werner Faymannt a menekültek zsúfolt vonatokon való továbbküldése az európai kontinesn legsötétebb időszakára emlékezteti. Az osztrák kancellár a Spiegelnek adott interjújában beszélt arról, hogy szerinet elfogadhatatlan, hogy az emberi jogokat a vallási hovatartozástól teszik függővé. Faymann szerint Orbán tudatosan alkalmaz elrettentő politikát.

Az osztrák miniszterelnök szavairól még magyar kormánnyal általában kritikus Spiegel is megjegyezte, hogy azok szokatlanul kemények egy másik uniós tagállammal szemben.

Az osztrák kancellár azt is felvetette, hogy a menekültkvótákat ellenző kelet-európai államokat ugyanúgy meg kell büntetni, mint azokat, akik nem tartják be a hiánycélt. Szerinte kevesebb uniós fejlesztési pénzt kellene adni azoknak a tagállamoknak, amelyek nem vállalják a közös felelősséget.

Sziijáró szerint hazugságkampány folyik

A súlyos szavakra a magyar kormányból Szijjártó Péter sorozott vissza, aki szerint Werner Faymann ámokfutása mostanra minden tűréshatáron túlmegy, ez voltaképpen a saját alkalmatlanságának a leplezése. Hozzátette, hogy a kancellár hetek óta hazugságkampányt folytat Magyarországgal szemben és az állításai minden alapot nélkülöznek, hiszen az ország minden uniós jogszabályt betart és egy hatékony közös európai megoldást keres a bevándorlási válságra. (MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.