Este hatig már négyezer menekült érkezett Röszkére

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága számolta a menekülteket szombaton: reggel hattól este hatig négyezer ember érkezett Szerbia felől a síneke a röszkei gyűjtőpontra. Hogy mennyien indultak a kukoricásnak az embercsempészekhez, nem tudni. Becslések szerint a nap végére az érkezők száma elérheti a hat-hétezret is. A szerbiai Horgosra a beszámolók szerint csak az elmúlt 24 órában több mint háromszáz busz érkezett.

9_rendor_rendorseg_roszke_menekult_hatar

 

Korábban elterjedt, hogy a gyűjtőponton hasmenéses járvány alakult ki a gyerekek közt. Az indexnek nyilatkozó német orvos szerint olyan súlyos állapotú gyerekeket kellett ellátni, akiket normál körülmények közt három napos kórházi kezelésre küldene, de eddig egyetlen beteget sem szállítottak el a mentők, állítólag azért mert a rendőrök nem engedik, hogy a szülők a gyermekükkel tartsanak. A Délmagyarnak nyilatkozó magyar doktornő szerint nincsen járvány, csak egy-egy eset fordult elő. Debreczeni Katalin szerint, ha végigmennének a faluban, ugyanannyi esetet találna, mint a gyűjtőponton a menekültek között. (Délmagyar.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.