Palesztinokkal csapott össze az izraeli rendőrség Jeruzsálemben

külföld
2015 szeptember 13., 04:05
comments 79

A rendőrök beléptek az al-Aksza mecsetbe. A jeruzsálemi Templom-hegy déli oldalán található templom az iszlám vallás harmadik legszentebb helye, de mecsetet a zsidók is tisztelik.

photo_camera "Israel-2013-Jerusalem-Temple Mount-Al-Aqsa Mosque (NE exposure)" by Godot13 - A feltöltő saját munkája. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Az izraeli hírek szerint néhány tucat rendőr lépett be a mecsetbe, a palesztinok pedig kövekkel és petárdákkal dobálták őket. Az összecsapás vasárnap reggel, a zsidó zsinagógai újév, a rós hásáná kezdete előtt történt.

Hasonló összecsapások voltak a Templom-hegyen júliusban is.

Most az mérgesítette el a viszonyt, hogy Móse Jálon izraeli védelmi miniszter betiltott két muszlim egyesületet, mert tagjaik zaklatták a mecsetbe érkező zsidó látogatókat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.