A svájciak is elfogadnák az EU-s menekültkvótákat

migráció
2015 szeptember 15., 15:33

Ezt Simonetta Sommaruga svájci elnök jelentette be. Azt mondta csak a terhek megosztása működhet egy ilyen gyorsan változó helyzetben, és hogy minden államnak a Dublini-egyezményhez kell igazodnia, ahogy ezt a svájciak is teszik. Mondjuk valószínűleg ezt úgy kicsit könnyebb mondani, hogy nekik nincs közös határuk Szerbiával vagy a Földközi-tengerrel, tehát a Svájcban "felbukkanó" más európai országban nem regisztrált menekültek száma azért nem lehet olyan borzasztó magas. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.