Mit kell méltatlankodni, "mindössze" 8 milliárd forint a KLIK tartozása

politika
2015 szeptember 15., 14:31
comments 190

Az LMP-s Ikotity Istvánnak válaszolt a Nemzetgazdasági Minisztérium a KLIK adósságával kapcsolatos kérdésekre. A közoktatás állami vízfejének alig 3 év alatt sikerült milliárdos adósságot felhalmozni, önkormányzatnak, közműcégnek, és a saját embereiknek is lógtak / lógnak.

Az NGM válaszából most az derült ki, hogy a KLIK tartozása augusztus végén 7,98 milliárd forint volt, ami mint a minisztérium emlékeztet rá hogy,

"Az arányokat illetően lényeges, hogy az augusztus végi lejárt tartozásállomány a KLIK 2015 . évi működési költségvetése eredeti előirányzatának mindössze 1,5 %-a."

Így már nem is tűnik olyan soknak, igaz?

A pénzből például

  • 1,7 milliárd a ki nem fizetett jutalom,
  • 3,4 milliárd a 60 napon túli tartozás,
  • 719 millió tartozás van önkormányzatok, önkormányzati cégek felé,
  • 3,4 milliárd forinttal lógnak a szállítóknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.