275 ezer dollárt gyűjtene a menekülteknek egy magyar orvos

POLITIKA
2015 szeptember 16., 10:24
comments 71

Váczi Pétert, mint a világban még sokakat, szíven ütötte Aylan Kurdi halála. Amikor megjelentek a képek a hároméves kisfiú partra vetett holttestéről, úgy érezte, tennie kell valamit. "Az én fiam is kb. ilyen idős" - mesélte.

Váczi személyesen nem tudott segíteni, távol volt a helyektől, ahol a menekültek voltak. Így született az ötlet, hogy inkább adományokkal támogassa a menekülteket.

Kampányt indított az Indigogón, hogy összegyűjtsön 275 ezer dollárt. Az eredeti ötlet az volt, hogy annyi dollárt gyűjtsön, ahány méternyi drótkerítés épül a határon. Ugyan drótkerítésből csak 175 kilométernyi épül, de, ahogy az adománygyűjtő oldalon írja, "az ember a szívével lát", így ennek a félreolvasásnak hála százezer extra dollárral többet kaphatnak a menekültek, amennyiben kampánya sikerrel jár.

"Azt szeretném, ha a világban nemcsak a kerítés és László Petra alapján ítélnék meg az országot" - mondta. Emellett az is célja volt, hogy azokat is bevonja a menekültek segélyezésébe, akik hozzá hasonlóan személyesen nem tudnak jelen lenni, és a helyszínen segíteni.

Az összegyűjtött adományokból aztán a terepmunkát végzőket kívánják támogatni, hosszú távon pedig a legnagyobb európai adománygyűjtő- és finanszírozó projektté akarja fejleszteni kezdeményezését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.