A horvátok továbbengedik a menekülteket

migráció
2015 szeptember 16., 09:07
comments 224

Zágráb átengedi Horvátországon a migránsokat, és segíteni fog nekik, hogy eljussanak Nyugat-Európába – mondta Zoran Milanovic miniszterelnök. A parlamentben képviselői kérdésre válaszolva mondta azt, hogy:

„Horvátország kész arra, hogy befogadja ezeket a szerencsétlen embereket, és segítse őket abban, hogy eljussanak oda, ahová akarnak menni. Ez nyilvánvalóan Németország vagy valamelyik skandináv ország.”

De az nem derült ki, hogy milyen irányban engedik tovább a migránsokat.

A miniszterelnök szerint az éjjel kb. 150 menekült érkezett Horvátországba, ahol az ígérete szerint közel sem lesznek olyan állapotok, mint Szerbiában és Magyarországon. Továbbra is elutasította, hogy falakkal vagy szögesdróttal védjék meg az ország határait a menekülthullámmal szemben, de szem előtt tartják az ország alapvető biztonsági és nemzetbiztonsági érdekeit.

Horvátország korábban közölte, hogy kész annyi menekültet befogadni, amennyit az Európai Bizottság mond.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.