A rendőrség kedden 35 eljárást indított a határzár tiltott átlépése miatt

2015 szeptember 16., szerda 8:40
35

Csiszér-Kovács Viktória az ORFK sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a rendőrség vizsgálja, a határ illegális átlépésekor történt-e más bűncselekmény is, megrongálták-e a határzárat.

Kedden a magyar-szerb határszakaszon 316 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, és az elfogottak negyede-ötöde gyerek. A migránsok jelentős részénél nem merült fel bűncselekmény gyanúja, így velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A röszkei autópálya- és közúti határátkelőhely meg az ásotthalmi átkelő nem működik, Tompán viszont zavartalan a határforgalom.

Seres József, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dél-alföldi regionális igazgatója elmondta, hogy idén 171 920 menedékkérelmet vett át a hivatal, a befogadóállomásokon 698 ember van.

A keddtől működő tranzitzónákban az elmúlt napon Röszkén 93, Tompán egy menedékkérelmet nyújtottak be. Az érkezők közül 74-en igényeltek különleges bánásmódot: 13 kisgyerekes család és két idős ember.

Kedden 48 döntés született, ebből 19 esetben elfogadhatatlan volt a kérelem, egy eljárást megszüntettek, heten pedig felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a határozat ellen.

Seres szerint ma délelőtt összesen negyvenen tartózkodtak a tranzitzónákban. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt