Röszkén vált terroristává a terrorizmussal vádolt férfi

migráció
2015 szeptember 16., 21:07
comments 261

Az M1 kora esti bejelentkezésében azt állította "meg nem erősített forrásokra" hivatkozva, hogy a rendőrség elfogott egy "azonosított terroristát".

röszke

Az Al-Kaida vagy az Iszlám Állam akar beszivárogni Európába, és a magyar rendőrség az egyiküket elcsípte? – kérdezhette a mezei tévénéző a hír hallatán.

Egyelőre úgy tűnik, nem.

A rendőrség szóvivője nem, de Bakondi György miniszterelnöki tanácsadó megerősítette az M1 műsorán, hogy egy férfit terrorizmussal vádolnak. Méghozzá azért, mert arra biztatta a szerb határon várakozó menekülteket, hogy törjék át a magyar határkerítést. Ez az M1 szerint a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Ebből viszont úgy tűnik, hogy nem egy korábban körözött terroristát szúrtak ki a tömegben, hanem a tömegben egy hangadót vádolnak a magyar törvények alapján terrorizmussal.

A magyar rendőrök 29 embert tartóztattak le a röszkei támadók közül, akik magyar területre hatoltak be, mondta Bakondi, közülük egy lenne az azonosított terrorista.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.