Egy tanú azt állította a bíróságon, hogy együtt drogozott Deutsch Tamással

politika
2015 szeptember 16., 12:17
comments 193

Ma folytatódott a rágalmazási per, ami azért indult, mert Deutsch Tamás fideszes politikus fejlentette Juhász Pétert, az Együtt politikusát, aki állítása szerint nagy nyilvánosság előtt megrágalmazta, amikor azt állította, hogy Deutsch kábítószerezett. Az első tárgyalás csütörtökön lett volna, de azon a Fidesz EP-képviselője nem jelent meg, mondván, nem kapott idézést. A mai tárgyaláson viszont már ott volt.

tomi_izzad

Ma Juhász Péter Deutsch ügyvédje kérdésére elmondta, hogy ő maga nem látta Deutsch Tamást drogozni, és nem is került elő fotó, videó vagy egyéb tárgyi bizonyíték Deutschról, de igyekezett meggyőződni az állítása megalapozottságról, és hitelesnek tartja azt a 11 embert, aki neki erről nyilatkozott. Juhász egyébként nem lát kivetnivalót a drogok kipróbálásában, sosem titkolta, hogy ő maga is füvezett, ahogy a statisztika szerint a 30 alatti fiatalok közül minden második kipróbált már valamilyen szert.

Ezután jött egy tanú, és az Index szerint az addig „kampányízű adok-kapok hirtelen vérkomollyá vált”, mert egy hamis tanúzó börtönt kockáztathat. A tanú az adatai zárt kezelését kérte, és elmondta, hogy 1991-ben egy hétköznap este az Almássy téri Nincs Pardonban biliárdozott a barátaival, amikor feltűnt Deutsch Tamás, az akkori laza fideszes, akit arcról megismert, és megörült, hogy ott van (mert „jó érzés volt egy brancsba tartozni vele”).

Aznap este a tanú állítása szerint a biliárd melletti vécében páran, így Deutsch is, együtt elszívtak egy füves cigit.

A tanús se előtte, se utána nem drogozott Deutsch-csal, és arról sem tudott eddig, hogy mi a politikus álláspontja erről, de miután Deutsch azt állította, hogy soha semmilyen kábítószert nem próbált ki, a tanú kiírta a saját Facebook-oldalára, hogy pedig ő is drogozott Deutsch-csal, és ezután kereste meg Juhász, akivel ismerősök, hogy tanúskodna-e.

Deutsch az Index szerint látható érzelmek nélkül hallgatta a tanút, és azt kérdezte, emlékszik-e arra, hogy ő dohányzott is-e (a tanú nem emékezett), majd azt mondta: nem emlékszik a tanúra, és sosem fogyasztott kábítószert. Mint mondta: „Juhász januárban tanúk sorát ígérte az interneten, de csak mitikus tanúk vannak, egyetlen hús-vér tanút sikerült csak állítani.”

Juhász szerint érthető, hogy a legtöbben nem mernek tanúskodni, mert ha egy ismert kormánypárti politikus ellenében állnak ki, retorziók érhetik őket, mások meg azért nem állnak ki, mert saját magukra is terhelő nyilatkozatot kéne tenniük, Juhász pedig nem szeretne embereket nehéz helyzetbe hozni, így senkit nem akar idézéssel kényszeríteni a tanúskodásra. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.