Elhagyja Budapestet Simicska Lajos

Az Orbán Viktor köreiből kihullott oligarcha a Blikk információi szerint Veszprém főterén újíttat fel éppen egy patinás épületet. Ezt többek között egy arra járó szomszéd beszámolóira alapozzák, aki többször látta már az épület körül Simicskát, mindig nadrágtartóban.

Az épület korábban hivatal volt, évek óta üresen állt. A lap ír arról is, hogy Simicska egyik fia idén már egy veszprémi iskolába jár. Az oligarcha régóta kötődik a városhoz, rendszeres vendég a veszprémi kézilabdacsapat meccsein is, de életvitelszerűen eddig Budapesten élt, üzleteit is innen irányította.

Az üzleteinek irányítása a közeljövőben lényegesen egyszerűbbé válhat, ha az október elsejére kiírt tárgyalási napon a bíróság nem fogadja el a Közgép beadványát. Az elmúlt évtized állami megrendeléseinek királyát Orbán Viktor és Simicska Lajos összeveszése után nemsokkal zárták ki három évre minden magyarországi közbeszerzésből egy elsőre egészen képtelen és abszurd indokokkal alátámasztott ügy miatt. Ha valaki szeretné megérteni, hogyan zajlik ma a politika és az üzleti szféra egymásba fonódása, érdemes ezt a korábbi cikket elolvasni minderről.