Lázár: Minden magyart megsértett az osztrák kancellár és a román miniszterelnök

A csütörtöki kormányinfó sajtótájékoztatón Lázár János kijelentette, hogy

"megbélyegzőnek, minden magyar megsértésének értelmezzük azt, amit osztrák kancellár mondott az elmúlt egy hónapban. Faymann mellett a román miniszterelnök, Ponta is gyűlöletbeszédet folytat a magyarok ellen."

Lázár hangsúlyozta, hogy hiába látszik úgy, hogy csillapodik migrációs nyomás az országon, nincsen ok ünnepelni egyelőre,

"egyáltalán nem boldogító tény az, hogy a rendőrségnek erőszakot kellett alkalmazni az országba belépni szándékozókkal. Megrendítő, ami szerdán történt a röszkei határátkelőnél."

lazar_janos_111_miniszterelnokes_miniszter

Lázárt szerint a számok azt mutatják, hogy

"a sok európai blabla mellett látni, hogy csak a kerítés működik hatásosan. Csak Magyarország képes az uniós tagállamok közül betartani a schengeni egyezményt "

Látványosan csökkent az illegális határátlépők száma, szinte alig vannak a befogadóállomásokon Magyarországon, ezért kész részt venni a kormány egy olyan európai vitában, ami arról szól, hogy hogyan lehet megsegíteni azokat az országot megsegíteni, ahol sok bevándorló van. De a kötelező kvótát és a hot spotokat elvi alapon ellenzi a kormány.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett, hogy

"szervezett embercsempész akció zajlott Magyarország ellen, egyszerűen ráhordták az embereket a magyar határra."

A titkosszolgálati információk, és a menekültek mozgása is jól mutatja ezt. Lázár szerint nem tisztázott, hogy

"a szerb rendőrség hogyan vesz ebben részt, de látható, hogy segíti a menekülteket szállító buszokat. "

A miniszter beszámolt arról, hogy szeptember tizennegyedike éjfélig 200 778  illegális határátlépővel szemben intézkedtek idén, közülök 171 800 ember nyújtott be menedékkérelmet, ebből csak 63 ezer vallotta magát szírnek. Jelenleg ezren vannak az országban,

"átment rajtunk kétszázezer ember."

A külföldi reklámkampány keretében a kormány Libanonban, Jordániában, Bangladesben, Afganisztánban, Koszovóban, és Pakisztánban újságokban hirdetett, Macedóniában szórólapokat osztogatott, összesen 800 millió forintért.

Lázár János szerint hazugság a szerb munkaügyi miniszter azon állítása, hogy Magyarország nem tájékoztatta megfelelően Szerbiát.

"Szerbia egy kommunikációs játékot játszik velük, a környező országok most minden megpróbálnak leverni rajtunk. Nehéz helyzetben voltunk, nem segítettek. Bármelyik országban lehetnek hasonló helyzeteket, ilyenkor nem megbélyegezni kell az országot, vagy népet."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.