Somogyban és Baranyában is kihirdették a válsághelyzetet

migráció
2015 szeptember 17., 17:26

Baranya és Somogy megyében tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet lesz, és megkezdődik a fizikai határzár építése - mondta Szijjártó Péter csütörtök este. A lépést azzal indokolta, hogy egy nap alatt összeomlott a horvát bevándorlási rendszer.

A magyar diplomácia vezetője szerint ez azért alakult így, mert a horvát miniszterelnök az elmúlt egy hétben is Magyarországot rágalmazta, ahelyett, hogy felkészült volna a bevándorlókra.

A minsizter hangsúlyozta, hogy meg fogjuk védeni Magyarországot, Magyarország és a schengeni övezet határát, ezért hamarosan megkezdődik a horvát-magyar határon is a fizikai határzár építése. Szijjártó Péter elmondta, hogy minderről tájékoztatta az osztrák külügyminisztert, és pénteken Belgrádba utazik, hogy tárgyaljon szerb kollégájával is. A külügyminiszter elmondta azt is, hogy Szabó László parlamenti államtitkár csütörtökön bekérette a horvát nagykövetet, és közölte, hogy országa eljárása elfogadhatatlan.

A válsághelyzet kiterjesztése további két megyére azt is jelenti, hogy ide is nagyobb létszámban érkeznek majd rendőrök és katonák. Bakondi György az M1-en beszélt arról, hogy nagyobb rendőri erőket csoportosítanak át Baranyába.

Ezen túl a Honvédelmi minisztérium is megjelentetett egy közleményt arról, hogy Határozott Fellépés 2015  nevő hadgyakorlat miatt jelentősebb katonai egységek érkeznek Somogy és Baranya megye térségébe. A Határozott Fellépés 2015 lényege, hogy a katonák eredményesen tudják segítenia  rendőrök munkáját. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.