Az oroszok katonákat küldenének Szíriába, ha a szír kormány ezt kérné tőlük

külföld
2015 szeptember 18., 16:17
comments 174

Dimitrij Peskow Vlagyimir Putyin szóvivője bejelentette, hogy amennyiben a szír kormánytól felkérést kapnak, hogy katonákat küldjenek Szíriába, akkor megfontolnák, hogy eleget is tegyene a kérésnek.

Hozzátette, hogy jelenleg egy szál katona sincs az országban, pedig már hetek óta egyre több bizonyíték kerül elő erről. Azt viszont elismerte, hogy vannak olyan orosz szakemberek, akik segítenek a szír katonáknak az orosz fegyverek kezelésében.

A polgárháború kirobbanása óta a szír kormány csapatai egyre inkább visszaszorultak az országban. A szír külügyminiszter, Walid al-Mualem korábban már felvetette, hogy a szükség lehet az orosz csapatok segítségére is.

Az Egyesült Államok és Oroszország hamarosan tárgyalásokat kezdenek arról, hogy ki mivel járuljon hozzá a szíriai helyzet rendezéséhez. Az amerikaiak már kevésbé tartanák sürgősnek az Asszad-rezsim megbuktatását. (via FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.