Cigánynak álcázott menekülteket csempésznek a románok

migráció
2015 szeptember 18., 09:42

Román embercsempészek hatalmas új trükkje, hogy cigánynak álcázzák a menekülteket – írja az MTI a román Mediafaxra hivatkozva, ami egy kolozsvári romaszervezet vezetőjére, Aurel Pascura hivatkozik.

Konkrétan cigány népviseletbe bújtatják a közel-keleti menekülteket,

mivel arra számítanak, hogy a magyar hatóságok a román rendszámú autóban ülő, cigány népviseletbe bújtatott embereket nem fogják ellenőrizni. Hiszen ki más lehetne egy román autóban ülő cigány, mint egy román állampolgár cigány, szól a furfangos logika.

photo_camera Vastagh György: Kárvallott cigány című festménye.

Az embercsempészek 1500 euróért vállalják, hogy a hatóságokat megtévesztő módon juttassanak el egy-egy illegális bevándorlót Budapestről Bécsig vagy a németországi Passauig.

(Kiváncsian várjuk, mikor fogják rendőr- vagy katonaegyenruhába öltöztetni a menekülteket az embercsempészek, mint néhány éve az USA-ban.)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.