Egy nap alatt kirakják a gyodát a horvát határra

migráció
2015 szeptember 18., 09:36
comments 205

Egy nap alatt felépítik a gyodát a magyar-horvát határra, jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A pengés drótakadályt negyven kilométer hosszan rakják ki. Hiába lehet könnyedén átmászni rajta, csak akkor számít bűncselekménynek az illegális határátlépés, ha ideiglenes műszaki határzár van telepítve az adott határszakaszon.

photo_camera MTI Fotó: Mohai Balázs

A bama.hu úgy tudja, hogy összesen 1100 katonát vezényelnek Baranya megyébe. A honvédek a hatályos törvények szerint csak kerítést építhetnek, határátlépőkkel nem foglalkozhatnak. A kormány megpróbálta módosítani a honvédségi törvényt úgy, hogy tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzet idején bevethetőek legyenek, de nem volt meg a kellő többségük az Országgyűlésben, hogy sürgősséggel tárgyalják a változtatást.

Közben Horvátországban bejelentették, hogy nem tartják vissza a menekülteket, menjenek, amerre akarnak. Az elmúlt napok 14 ezer migráns érkezett Horvátországba, miután Magyarország lezárta a szerb határt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.