Rokonát és bizalmasait rakta Matolcsy az új, 7,2 milliárdos ingatlankezelőbe

2015 szeptember 18., péntek 8:45
111

A Matolcsy György vezette MNB elképesztő pénzszórásban van jó másfél másfél éve, vettek kastélyt, luxusvillát, ultraluxus-irodaházat, prémiumluxus-műkincset, és 250 milliárdunkat költötték alapítványok létrehozására.

Ezek az alapítványok – a négy Pallasz Athéné alapítvány – most közösen létrehoztak egy céget 7,2 milliárd forintos alaptőkével, vette észre a HVG és az Átlátszó. A cég neve: Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt, ami arra utal, hogy a Vörösmarty téri korábbi Luxus Áruház megvételére készülhetnek. (Ennek tulajdonosa jelenleg a Skála-Coop Zrt.)

kasselik ház

A cég vezetőségében olyan emberek vannak, akik elég közel állnak Matolcsyhoz:

  • Nagy Róza (régi bizalmas).
  • Szemerey Gabriella (rokon).
  • Horváth Marcell (Matolcsy kabinetjének vezetője).
  • Kardkovács Kolos (szanálásért felelős MNB-igazgató).

Ez egyébként már a második ingatlanhasznosító cég, amit a Pallasz-alapítványok létrehoztak, a Pallas Athéné Domus Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt 1,2 milliárdos alaptőkével indult. Ennek a cégnek a vezetősége nagyjából megegyezik a Kasselik-Házéval.

Legutóbb az keltett feltűnést, hogy az egyik Pallasz-alapítvány egy olyan luxusvillát vett meg áron felül, ami épp a Matolcsy-házaspár svábhegyi lakásának szomszédjában van.

(HVGÁtlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt