A magyar nép azt se tudja, hogy mit gondoljon a kerítésről

POLITIKA
2015 szeptember 19., 11:58
comments 254

A menekültválságról és annak kezeléséről végzett felmérést szeptember 10-14-e, vagyis még a menekültügyi új időszámítás előtt a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet. Ezer fős mintán végzett, reprezentatív felmérésük - hibahatár +/- 3,2% - szerint

az ország népe megosztott a kérdésben.

Vegyük például a magyar-szerb határkerítést.

Júliusban a megkérdezettek 46 százaléka teljesen, további 21 százalékuk inkább alkalmatlan eszköznek gondolta ezt a menekültválság megállítására. Szeptemberben már a magyarok 56 százaléka gondolta azt, hogy teljesen alkalmatlan a feladatra, további 22 százalék, hogy inkább alkalmatlan.

Vagyis júliusban a magyarok 67, szeptemberben pedig már 78 százaléka tartotta hülyeségnek a kerítést.

Ehhez képest júliusban még 56 százalék mondta, hogy inkább nem kéne felépíteni, szeptemberben viszont már csak az 50 százalékuk.

Vagyis miközben egyre többen gondolják hülyeségnek, egyre kevesebben vannak azok, akik szerint inkább nem is kellett volna megépíteni.

További csodás ellentmondások a felmérésben:

A magyarok 64 százaléka szerint kötelességünk segíteni a menekülteken, 55 százalék szerint viszont nem kéne befogadni őket, 41 százalék szerint pedig akár fegyverrel is meg kell védeni tőlük a határainkat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.