A szlovénokat sem tájékoztatta a menekülthullámról a horvát kormány

migráció
2015 szeptember 19., 20:32
comments 296

Kiakadtak a szlovénok is a horvát kormány viselkedésére. Pénteken jelentette be a horvát miniszterelnök, Zoran Milanovic, hogy

"elvesztették az irányítást a dolgok felett, és tranzitfolyosót nyitnak a migránsok továbbhaladásának biztosítására Szlovénia és Magyarország felé."

A szlovén miniszterelnök szerint Milanovic állítása, hogy ezt korábban telefonon megbeszélték, egyszerűen nem igaz. Miro Cerar szombat este a brezicai befogadóállomást látogatta meg, újságírók elmondta, hogy

"Szlovénia nem tartja korrektnek a horvát kormánynak a migrációs válság kezelésére tett lépését. Horvátország nem tesz eleget az uniós kötelezettségeinek."

Szlovéniába 1500 migráns érkezett, főleg Szíriából és Afganisztánból. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.