A CÖF jogásza szerint a menekültkérelmek elbírálói a megbélyegzés igazi áldozatai

2015 szeptember 20., vasárnap 20:01

Ifj. Lomnici Zoltán, a Békemenetek és Orbán-párti tüntetések szervezéséről ismert Civil Összefogás Fórum (CÖF) jogásza a közrádió Vasárnapi újság műsorában nyilatkozott és a hirado.hu zanzája szerint figyelemreméltó megállapításokat tett.

7_cof_coka_lomniczi_csizmadia_fricz

Lomnici szerint a megbélyegzés komoly probléma a menekültválság idején, elszenvedőik pedig a menekültkérelmek elbírálói, ami elfogadhatatlan.

A hatóságoknak kötelessége, folytatta, hogy fair eljárást folytassanak, ha pedig bárki jogsértést észlel, tegye meg a jogi lépéseket, de ne bélyegezze meg az ügyek intézőit, se a bíróságokat!

A jogász beszélt még arról is, hogy például Németországban is bűncselekmény az illegális határátlépés, tehát Magyarországban ebben sincs egyedül.

Arról is szólt, hogy a menekültlét nem szubjektív létállapot, hanem hatósági, bírósági eljárás eredményeként szerzett státusz. Szerinte ha valaki nem akar a regisztrációs eljárásban részt venni, okkal feltételezhető, hogy "nem feltétlenül egyenesek a szándékai." És terroristák is lehetnek a migránsok között. Az ő megbélyegzésükről nem esett szó.

(hirado.hu)