Saját otthonába fogad be menekülteket Canterbury érseke

migráció
2015 szeptember 20., 12:48
comments 162

Justin Welby, az anglikán egyház feje szíriai menekülteket fog elszállásolni londoni rezidenciáján. Várhatóan egy vagy két család költözhet majd be négy hálószabás villájába, ami közvetlenül a Temze partján fekszik.

Nemrég a katolikus egyházfő, Ferenc pápa is jelezte, hogy két menekültcsalád szállást kaphat vatikáni otthonában. Állítólag a brit érsek régóta fontolgatta már ezt, döntését nem a pápa ötlete segítette elő.

photo_camera A londoni Lambeth Palace, ahol az érsek rezidenciája is megtalálható (Kép: Wikipedia)

A rezidenciát jelenleg kicsit átalakítják, hogy a családok számára alkalmas legyen a beköltözésre. Az érsek szóvivője szerint Welby nagyon szenvedélyesen áll a menekültek segítésének kérdéséhez:

Jézus is egy menekült volt.

- tolmácsolta az érsek szavait a szóvivője.

A családok ellátásának költségeit az érsek által felügyelt jótékonysági alapból fogják finanszírozni.

Nagy-Britannia a következő öt évben 20 ezer szíriai menekült befogadását tervezi. A lépést kritizálta az érsek is, mivel szerinte ez a szám nagyon alacsony.

Miközben a pápa felhívására Európa szerte fogadnak be menekülteket az egyházi vezetők, Magyarországon mindez kicsit másképp történik. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szerint például invázió zajlik, és a pápa nem tudja, miről beszél. Úgy látszik, Angliába még nem jutott el az invázió híre. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.