Szexuális bűnözőként ítélték el a 17 éves fiút, aki lefotózta a saját pöcsét

bűnügy
2015 szeptember 20., 18:47
comments 339

Tényleg az Egyesült Államokban vannak a létező legostobább törvények a kamaszok szexuális életével kapcsolatban, vagy legalább is ott alkalmazzák őket a lehető legostobább módon.

Észak-Karolinában egy középiskolában vizsgálat indult sexting, szóval meztelen képek küldözgetése miatt. Valami olyasmi történt, hogy valaki a barátnője meztelen képét kezdte el küldözgetni a haverjainak a csaj beleegyezése nélkül. Ez nyilván bűncselekmény, és irgalmatlan nagy parasztság is.

A vizsgálat során egy csomó diák telefonját beszedték, köztük az akkor 16 éves Cormega Copeningét is. Neki semmi köze nem volt az illegális képküldözgetséhez, viszont találtak a telefonján 4 fotót a srác saját pöcséről, és egyet a meztelen barátnőjéről.

A nyomozás során kiderült, hogy a saját farkáról készült képeket maga a fiú csinálta, a lány pedig önként küldte el neki a meztelen fotót.

Ezek után az ügyészség úgy döntött, hogy mindkét kamaszt felnőttként állítja bíróság elé, a fiút gyerekpornográfia készítésével, és kiskorú szexuális kizsákmányolásával vádolták meg. Az ügyészség szerint ő volt az elkövető és az áldozat is egy személyben.

A barátnőjét is bíróság elé vitték, az ő telefonján ugyan csak saját magáról volt meztelen kép, de így szexuális bűncselekménnyel vádolták.

A srác börtönbe került volna, ezért vádalkut kötött, így "csak" regisztrálnia kell magát a szexuális bűnözők nyilvántartásába. A bíróság neki és a barátnőjének is megtiltotta, hogy egy évig mobiltelefonhoz nyúljanak, és egy év próbaidőt is kaptak, szóval ha ne adj isten megint lefotóznák magukat meztelenül, és ez kiderülne, akkor valószínűleg börtönbe kerülnének.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.