Ahol válsághelyzet van, ott épül a drótakadály és a kerítés

migráció
2015 szeptember 21., 20:04
comments 103

Hétfőn este a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, ami szerint minden olyan megyében, ahol elrendelték a a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, elő kell készíteni és fel kell építeni az ideiglenes határzárat. Vagyis a gyodát és mögé a négyméteres kerítést. Jelenleg Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Somogy, Zala és Vas megyében van válsághelyzet. Jelenleg a horvát határon folynak a munkák.

menekult_migrans_gyoda_roszke_horgos

Vas megye kimarad a kerítésállításból, mert nincsen schengeni határa, így oda rendelet szerint nem kell drótakadályt építeni. A kerítésépítéssel együtt válik hatályossá az illegális határátlépés bűncselekményé válása. Ahol nincs, ott csak szabálysértésnek minősül. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.