Budapestre érkező turisták Instagram-fotóival veszi fel a kormány a harcot a nyugati média Magyarországot támadó cikkeivel szemben

Rég volt annyira rossz Magyarország megítélése a nyugati sajtóban, mint az elmúlt hónapokban. A menekültügy több leágazása is a legnagyobb lapok címoldalára került, ezek a tendenciák ráadásul egymást erősítették, a kormány egyes intézkedéseivel szemben megfogalmazott kritikák mosódtak össze olyan egyéni tettekkel, mint mondjuk László Petra esete, és kevés olyan felület volt, ami rendesen elválasztva, tényleg helyén kezelte volna ezeket a dolgokat.

Érezhették ezt az állami Magyar Turizmus Zrt.-nél is, mert hiába nőtt az elmúlt években a Magyarországra látogató turisták száma, közleményük szerint

a migránshelyzettel összefüggésben tapasztalható negatív híresztelések csorbíthatják az ország jó hírnevét.

Azaz félő, hogy a sok negatív beszámolót látva lesznek, akik inkább máshova mennek nyaralni.

Ezért egy új, angol nyelvű portált indítottak www.friendlyhungary.com címen. Ez az oldal állításuk szerint "világos és valósághű képet ad 2015 Magyarországáról. Az oldal hitelességét az biztosítja, hogy jellemzően az ide látogató külföldi és magyar turisták által frissen feltöltött, publikus képekből közöl válogatást. A weboldal szeptember 18-tól elérhető."

instagram

És hogy mi van az oldalon? Egyelőre egy rakás Instagram-kép, ami Budapestre volt betegelve, ezeket ágyazták be az oldal szerkesztői, mint válasz a kormányt kritizáló nyugati sajtóhangokra. Nagy meccs lesz még ebből.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.