Egyre nagyobb a függetlenségpárti koalíció támogatottsága Katalóniában

külföld
2015 szeptember 21., 08:44
comments 62

Nagyon közel került az abszolút többség megszerzéséhez a Junts pel Si nevű, a függetlenségpárti pártokat tömörítő koalíció. A szeptember 27-i választások előtti utolsó felmérés szerint a szavazatok 40,5 százalékát szerezhetik meg, amivel 65-66 képviselőjük lehet a katalán parlamentben. Az abszolút többséghez 68 képviselői hely kell.

Amennyiben az abszolút többség megszerzése nem is sikerülne, akkor is lehet olyan kormánya a tartománynak, amiben csak függetlenségpártiak vannak - a koalíción kívüli, e szintén függetlenségpárti Népi Egység 9 képviselői helyet szerezhet. Mondjuk ők nem igazán kedvelik a koalíció vezetőjét, Artur Mast, aki helyett másik elnököt szeretnének.

Az adatok alapján egy biztos:

Katalóniában egyre nagyobb a függetlenségpártiak támogatottsága, pedig időközben egyértelművé vált, hogy a függetlenséggel Katalónia elveszítené EU-tagságát. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.