Emmy-díjat kapott a Veep

KULTÚRA
2015 szeptember 21., 04:36
comments 10
photo_camera A Veep stábja a díjjal.
Fotó: Kevin Winter / Getty Images Entertainment

 

Az Alelnök (Veep) nyerte a legjobb vígjátéksorozat díját az Emmy-gálán. Ez, ha valaki még nem ismerné, egy fiktív alelnök életét mutatja be az Office óta népszerű áldokumentumfilmes stílusban, és bár a lehető legabszurdabb szituációk őrült kavalkádjának tűnik, valójában az egyik leghitelesebb sorozat a washingtoni politikáról.

Ezt nemcsak én mondom, hanem például David Rothkopf is, aki 1993-ban, Bill Clinton kormányában kezdte a munkáját.

Az ő listáján a Veep fölényesen verte a The Americanst (nagyon-nagyon jó, a nyolcvanas években játszódó kémes sorozat) és a Kártyavárt (House of Cards, Lázár János kedvenc sorozata), olyan, a valóságtól elrugaszkodott, nagy világösszeesküvést felvázoló sorozatokról, mint a Scandal, nem is beszélve.

A drámasorozatok kategóriában szokás szerint a Trónok harca nyerte az Emmyt, de azt nem nézem, így véleményem sincs róla. Politikai sorozatok rajongóinak viszont ajánlanám még a Bosst, amit sajnos két szezon után lekevertek, és ami csak azért maradhatott le Rothkopf listájáról, mert nem Washingtonban, hanem Chicagóban játszódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.