Ennél abszurdabb nincs: magyar szinkrontolmáccsal tüntetett a legismertebb szlovák szélsőjobboldali politikus

2015 szeptember 21., hétfő 10:14
384

A szlovákiai szélsőjobb vezére, Marián Kotleba Bősön tüntetett hétvégén az ott nyílt menekülttábor és a szlovák kormány szerinte menekültbarát politikája ellen. Bősön még mindig bőven többségben vannak a magyarok, ezért aztán a radikális nacionalista Kotleba biztos ami biztos magyar nyelvű szinkrontolmácsolással tolta le a tüntetését. A Paraméter videóján tényleg egy olyan jelenet látható, amit még egy éve sem jósolt volna meg senki:

Ezen a tüntetésen bukkant fel az elmúlt pár hónap legerősebb transzparense is. 'Az igazi szír férfiak otthon küzdenek a hazájukért és családjukért. A gyáva picsák jönnek Európába', nagyjából ez az üzenet.

transzparens

Kotlebáék tüntetésére amúgy meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak, a Paraméter beszámolója szerint a besztercebányai megyefőnök által vezetett tüntetésre mintegy hatvan ember látogatott ki. Itt a lap szerint Kotleba előbb a szlovák kormányt vádolta azzal, hogy nem tudják megvédeni a tisztességes embereket, majd egészen váratlan kanyarként Szijjártó Péter és Orbán Viktor intézkedéseit dicsérte.

„Magyarország egyértelmű jelzést küld a migránsoknak, hogy nem látják őket itt szívesen. Mi sem akarjuk itt őket, de sajnos a mi külügyminiszterünk nem elég tökös ahhoz, hogy ezt kimondja, mivel nem Szlovákiát szolgálja, hanem az EU-t és Brüsszelt”

– mondta például, majd az is kiderült, hogy Orbán Viktornak még levelet is írt, melyben felvetette, hogy Magyarország most nem csak saját magáért harcol, hanem egész Európáért.

„Ha ma elesik Magyarország és a migránsok átlépnek a határon, napokon belül elesik Szlovákia, majd egész Európa... Ha a migránsok áradata ideérne, az alkalmatlan kormányunk nem tudná megvédeni Szlovákiát”

- mondta például.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt