Visszatérhetett a Facebookra a menekültek ellen uszító DJ, és durvábban tolja, mint valaha

migráció
2015 szeptember 21., 08:50

Egy hete törölte le a Facebook annak a fiatal magyar DJ-nek az oldalát, aki az utóbbi hetekben rájött, hogyan lehetne óriásira duzzasztani rajongótáborát, és zenék posztolása helyett álhírekre és hangulatkeltésekre épített kampányt indított a menekültek ellen. Jason Mill korábban is próbálkozott mémek posztolásával, de az első igazán nagy sikert arató posztja a debreceni menekülttáborban készült videó megosztása volt, amit 22 ezren osztottak meg. Utána indult a menekültellenes őrület, ami végül a Facebook közbelépésével ért véget.

A cég azonban a hétvégén felülvizsgálhatta korábbi döntését, és újra engedélyezték Mill Facebook-oldalát, ahol mára már több mint százezer lájkolót tudott összegyűjteni. És ha ez egyáltalán lehetséges, a DJ azóta még tovább radikalizálódott, legutóbbi posztjában már lefejezett emberekről posztolt fényképet, mellé pedig ezt írta:

jasonmill2

De a visszatérése óta volt posztja arról, hogy a gondtalan élet reményében csak fel kell dobnod magad a mezőn, mint ahogy az a szíriai fociedző tette, de volt a menekültválság helyett a világpolitikával foglalkozó bejegyzése is már:

jasonmill4

Még az első törlés előtt kerestük mi is Jason Millt, de megkeresésünkre akkor nem kaptunk választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.