Felfüggesztett börtönt kapott a Keletinél a menekültek közé petárdát dobó ultra

jog
2015 szeptember 22., 12:39
comments 64

Egy 23 éves férfi a magyar-román focimeccs előtti délután két petárdát dobott a Keletinél várakozó menekültek közé. A VIII. kerületi ügyészség indítványa alapján egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban, két év próbaidővel. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség szigorúbb ítéletért fellebbezett.

photo_camera A kép az esemény idején készült, de nem magát a petárdázást mutatja. Fotó: Brindza Csaba.

Az ügyészség szerint a férfi nem csak petárdákat dobált a migránsok közé, hanem a felüljáróról több társával együtt trágár szavakat is kiabált.

"A vádlott cselekménye következtében személyi sérülés nem történt, azonban magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely a csoport tagjaiban riadalmat keltett"

– indokolt az ügyészség.

Az ítélet a fellebbezések folytán nem jogerős. Az ügyészi fellebbezés súlyosabb minősítés (csoportos elkövetés) megállapítására, valamint végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányul.

(Fővárosi Főügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.