9 ember megsérült a balesetben, amit egy csuklyás, tőrös cigarettacsempész okozott

Tizenötezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta volt abban az autóban, amelyik egy másikkal ütközött kedd hajnalban Nyírmeggyesen. A balesetben kilencen sérültek meg: heten súlyosan, ketten pedig könnyebben.

A baleset előtt a NAV munkatársai Mátészalka és Kocsord között figyeltek fel egy első rendszám nélkül közlekedő autóra, amit megpróbáltak megkülönböztető hang- és fényjelzéssel megállítani, de a kocsi vezetője azonban gyorsított, lekapcsolta a járműve lámpáit, és menekülni kezdett.

A pénzügyőrök néhány kilométer után Nyírmeggyesen találtak rá a kocsira, ami egy másikkal ütközött.

Fotó: Taipusz Attila / MTI

A menekülő autóst a NAV munkatársai mentették ki a füstölő járműből, ami azután lángba borult. A tűzoltók és a mentők kiérkezéséig a pénzügyőrök a többi sérültet mentették.

Az égő kocsit a tűzoltók oltották el, és benne a pénzügyőrök 15 ezer doboz cigarettát találták, amiből 1028 pakli rongálódott meg a lángoktól.

A karambolozó csempészautó sofőrje a fején csuklyát, az oldalán tőrkést viselt.

A pénzügyőrök a járművet, a csempészett dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig – aki súlyos sérülésekkel került kórházba – költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. (MTI)

Fotó: Taipusz Attila / MTI