Császárbajszú tamarin ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

ÁLLAT
2015 szeptember 23., 11:45
comments 19

Itt vannak a Saguinus imperatorok, amik a nevüket II. Vilmos császárról kapták! Az 1907-ben felfedezett apró, 300 grammos állatok 25 cm hosszúak, és Peru, Brazília és Bolívia erdőségeiben, csoportokban élnek, és főként a magasabb fákon mozognak.

photo_camera Császárbajszú tamarin ikrek (Saguinus imperator) (Fotó: Nyíregyházi Állatpark / Facebook)

Nagyon kedves majomfajról van szó: mivel a 2 hetes kölykök minden idejüket az anyjuk hátán töltik, és újszülött korban az együttes testsúlyuk az anyjuké negyedét teszi ki, ráadásul folyamatosan gyarapodnak, a csapat többi tagja is besegít a kicsik nevelésébe, hordozásába. Még több kép itt látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.