Éric Cantona kertes házzal és étellel fogadna be menekülteket két évre

migráció
2015 szeptember 23., 09:31
comments 71

A Manchester United egykori sztárja, a francia Éric Cantona azt mondta a France Inter rádióban, hogy egyeztet a marseille-i hatóságokkal, hogyan tudna befogadni Franciaországba érkező menekülteket.

Egy 50 m²-es házat ajánl fel nagy kerttel azoknak, akik a háború és a szegénység elől menekülnek a Közel-Keletről és Afrikából, és legalább két évig látná őket vendégül. Ezalatt ételt is biztosítana nekik.

photo_camera A színész Cantona (Fotó: Stephane De Sakutin / AFP)

Azt mondta, azért viseli a szívén a menekültek sorsát, mert az ő anyai nagyszülei is menekültek voltak: a spanyol polgárháború miatt hagyták el Spanyolországot, és telepedtek le Franciaországban.

Francois Hollande francia elnök azt mondta, hogy Franciaország a következő két évben 24 ezer menekültet fogadna be.

Éric Cantona – a labdarúgás történetének egyik legfontosabb rúgásáért felelős focista – mióta visszavonult a profi futballtól, a francia strandfoci-válogatott szövetségi kapitányaként és színészként próbálta ki magát. Tavaly azért vették őrizetbe, mert a hatóságok szerint leütött egy negyvenes éveiben járó férfit Észak-Londonban.  (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.