Felfüggesztenék Fico pártját az európai szocialista pártcsaládban

migráció
2015 szeptember 23., 19:13
comments 79

Robert Fico szlovák kormányfő pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) tagságának felfüggesztését kérte szerdán az Európai Szocialisták Pártjától (PES) Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője.

A demokrata párti olasz politikus szerint az egész progresszív pártcsaládra szégyent hoztak Robert Fico kijelentései, miszerint Szlovákia a szlovákok és nem a kisebbségek számára jött létre, nem fogja megtűrni muszlimok tömeges bevándorlását, akik aztán mecseteket építenének, vagy az, amely a muszlimok szabadságának korlátozására vonatkozott.

Pittella szerint szemben áll a párt értékeivel és politikai meggyőződésével, hogy a szlovák miniszterelnök kitartóan nem hajlandó felelősséget és szolidaritást vállalni a migrációs válságban.

"Nem elég, ha az ember progresszívnek mondja magát, tettekben és szavakban is meg kell mutatni"

- indokolta az olasz frakcióvezető, miért kéri Szergej Sztanisev PES-elnököt a SMER felfüggesztésére irányuló eljárás megindítására.

Pittella ezzel párhuzamosan azt is kéri, hogy a párt hívja meg Robert Ficót, hogy tisztázza nézeteit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.