Nem akárkit használ Orbán kijárónak Bajorországban

2015 szeptember 23., szerda 7:44
158

Orbán Viktor szerdán Bajorországban Horst Seehofer meghívására felszólal a tartományt vezető CSU frakcióülésen, hogy irányt mutasson nekik a menekültkérdésben.

Előtte este a volt bajor miniszterelnök, Edmund Stoiber inkább kihagyta a Bayern-Wolfsburg- meccset, hogy a magyar miniszterelnökkel találkozhasson Bambergben.

Szóval Orbán Viktort a bajor keresztényszocialisták tényleg szeretik.

A Die Welt cikke szerint ebben komoly szerepe lehetett a Dschinghis Khannal a hetvenes évek Németországában történelmet író Leslie Mandokinak is. A cikk kiemeli, hogy az utóbbi időben több olyan bajor-magyar találkozó is volt, ahol a miniszterelnök közelében Mándoki is feltűnt.

Fotó: MTI /Koszticsák Szilárd

A cikkben megszólaló német politológus szerint ebben a kapcsolatban nem szabad alábecsülni Mándoki szerepét, gyakran ő fordít Orbánnak. Mándoki egyébként is közel áll a CSU-hoz, 2013-ban a tartományi választásokon elindult a párt színeiben.

A lap felidézi azt is, hogy Mándoki 60. születésnapján a Parlament Vadásztermében maga Orbán Viktor tartotta a nyitóbeszédet.

A cikk részletesen végigveszi, hogy a Fidesz 2002 úta egyre inkább a CSU-t tekinti követendő mintának. A CSU-val fenntartott jó kapcsolat biztosította Orbánnak, hogy az Európai Néppárt mindig beálljon mögé. A Néppárt frakcióját most egyébként szintén CSU-s Manfred Weber vezeti, aki nemrég Orbán mellé kiállva arról beszélt, hogy Európában még több kerítésre lesz szükség. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt