A Heti Válasz is helyreteszi Szijjártó Pétert

politika
2015 szeptember 24., 04:25
comments 95

Borókai Gábor, a Heti Válasz (HV) főszerkesztője szokásos heti glosszájában természetesen a menekülthelyzetet elemzi, és arról ír, hogy a  tébláboló kelet-európai tranzitországokkal - mint például Görögországgal, Macedóniával és Szerbiával  - ellentétben a magyar kormány szembenézett a problémával,  és vállalta az ebből adódó konfliktusokat.

photo_camera Borókai Gábor Tusványoson
MTI Fotó: Beliczay László

A főszerkesztő azt kifogásolja, hogy a külügyi vezetők szinte meg sem próbálták megértetni, vagy elfogadtatni a magyar álláspontot a környező világgal, és hogy a megfontolandó érvek szerint inkább üzengetünk, "nem hagyunk kiskapukat" a háborús idők utáni konszolidációs időszakra.

"A Külügyminisztérium hadiüzemmé alakult,

a kivételes eszközöket általánossá tették, a pocsék külföldi nyilatkozatokra pedig robbanótöltetű hazai válaszokat szerelnek össze" - írja Borókai, aki példákat is sorol. Horvátország schengeni bojkottjával való fenyegetését, és a románokat említi, akiket sikerült akiknek az Európát védelmező ezeréves Magyarország példáját dörgöltük az orruk alá."

Szóval a HV szerint kicsit óvatosabban kéne arcoskodni, mert a végén "a szavak is elvesztik erejüket és jelentőségüket, és tetteket követelnek maguk helyett."

(Heti Válasz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt