A Prezi mentőautóval segíti a menekülteket

Egyéb
2015 szeptember 24., 13:25
comments 151

A történet úgy kezdődött, hogy a menekültek egészségügyi ellátását segíteni igyekvő Medical Aid önkéntes csoport (MA) egy tagja írt egy mailt a magyar start up cégnek, és segítséget kért tőlük. A levél szerint az MA-nak azonnal szüksége volna egy mikrobuszra, amivel gyógyszert és orvosokat tudnak szállítani Röszkére, illetve Horgosra.

photo_camera Random mentő Röszkén. Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Az önkéntes orvos Facebook-posztja szerint alig öt perc múlva jött a válasz, miszerint "ne béreljetek, vegyetek mentőautót, segítünk"! Az origo.hu cikke azt írja,

két nap múlva a mentőautó már robogott is Röszke felé.

Az MA is megerősítette a sztorit. Dudás Dóra, az önkéntesek nevében azt nyilatkozta, hogy maguk a Prezi dolgozói kezdeményezték a gyűjtést, a pénzt megduplázta a menedzsment, és még egy karitatív szervezet is beszállt.

Egy jó állapotban lévő, német mentőautó lett az összefogás eredménye. A

mozgó orvosi rendelő már több száz menekülten tudott segíteni a magyar-szerb határon,

most pedig a horvátországi Opatovacnak vette az irányt, hogy ott a helyi Vöröskereszttel együttműködve nyújtson további segítséget.

(origo.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.