Eső, szél, hideg jön, és marad is

időjárás
2015 szeptember 24., 07:58

Elsőfokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben péntekre, miután az Országos Meteorológiai Szolgálati szerint hirtelen nagyot zuhan majd a hőmérséklet a következő napokra, és végérvényesen véget ér az enyhe koraőszi időszak.

hideg2

Egy nap alatt akár 20 mm csapadék is eshet, és durva  - akár 70 km/órás - széllökésekre lehet (kell) számítani. Mindenhol erős szél fúj majd, a Balatonon is. Budapesten is lesz minden: felhőszakadás, zápor, zivatar.

Az esős idő az ország észak-nyugati részén már csütörtökön beköszönt, pénteken pedig szinte mindenhol jelentős csapadék esik majd. A csütörtöki 27 fokos maximum után másnapra legfeljebb 22-24 fokra melegszik a levegő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11-17 fok körül alakul, és ennél sokkal jobbra egy ideig nem számíthatunk.

Következő héten éjszaka már 2-3 fokok lesznek.

(OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.