„Gyűlölöm Manchestert, toloncoljanak vissza Iránba!”

migráció
2015 szeptember 24., 13:41
comments 199

Arash Aria egy 25 éves férfi, aki azzal lett világhírű, hogy nagyon mérgesen besétált a manchesteri rendőrség épületébe, és a recepciónál követelte, hogy toloncolják vissza Iránba.

Le is tartóztatták, de 2 óra múlva elengedték, mert kiderült, hogy nem is illegális bevándorló, korábban tartózkodási engedélyt kapott a hatóságoktól.

A férfi elmondta, hogy 10 éve élt Angliában, de elege lett Manchesterből, mert a manchesteriek nem barátságosak, gorombák, sok az erőszak, és eddig próbálta figyelmen kívül hagyni ezeket, de besokallt. Mint mondta:

„Nem kapom meg a kellő tiszteletet.”

„Különösen az elmúlt év volt nagyon rossz. Igyekszem barátságos és udvarias lenni, de csak nevetnek rajtam, és furcsán néznek rám, mert külföldi vagyok” – mondta a Telegraph-nak Arash Aria, aki jelenleg munkanélküli segélyen él, korábban pedig pincérként és pultosként dolgozott. Azt mondta, hogy azt akarta, hogy legyen belőle valaki.

Most azt reméli, hogy meg tudja újíttatni a lejárt iráni útlevelét, és visszatérhet a délnyugat-iráni Sirázba.

photo_camera A férfi a fenti településen van, de a lentibe szeretne eljutni, ahol a reményei szerint jobb az élet (Fotók: Wikimedia Commons)

Manchester az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb városa: Birmingham mellett Nagy-Britannia legfontosabb városa London után, művészeti, média- és üzleti központ. Irán meg Irán. (Telegraph, Guardian, Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.