Három csodás idézet Tarlós István mai Figyelő-interjújából

politika
2015 szeptember 24., 05:36

Tarlós István főpolgármester interjút adott a Figyelőnek, ami alapvetően arról szól, hogy a főváros ha nehézkesen is, de halad az ügyekkel. Orbán Viktor például októberig megoldást ígért Budapestnek a BKV finanszírozásának rendezésére.

A miniszterelnök háromnegyed részben már minden ígéretét teljesítette feléje, így például Tarlós általános vétójogot kapott, és maga dönhet személyi kérdésekben is a közlekedési vállalatnál.

4_tarlos_istvan_fovarosi_kozgyules_schmitt_pal_olimpia

A vállalat működési eredménye négy éve pozitív, ezért ilyen célra nem is kellett felvenni hitel. Az is kiderül a szövegből, hogy a 3-as metrót szakaszosan újítja fel a Főváros, 125-130 milliárdért, sőt az olimpiára is van még esély, tehát igazán nincs ok az elégedetlenségre. De Tarlós István nem lenne Tarlós István, ha nem kekeckedne kicsit a riporterrel, nem szólna be az ellenzéknek, vagy pörkölné meg Lázár Jánost.

no.1: Lázárról, akiről amúgy meglepően békülékenyen beszél, de azért nem hazudtolja meg magát:

"(Lázár) János vidéki származású, nem tagadottan igyekszik a vidéket menedzselni, ami nem baj, mert neki ez a dolga, meg talán ez az érzelmi motivációja is. "

no.2: A Figyelő szerkesztési gyakorlatáról:

"(Ön most) precízen felolvassa nekem, hogy mit mondtam egy évvel ezelőtt. Egyetlenegyszer sem sikerült azzal találkoznom, hogy a Figyelő vette volna a fáradtságot és felolvasta volna Gyurcsány Ferencnek vagy Demszky Gábornak, hogy mit mondtak 10-15 éven át."

no.3: A fővárosi ellenzék egy részéről, amely nem támogatja az évi 5000 ft-os budapesti dugódíjat és azt tanácsolja, csak a Veres Pálné utcában, a Városházán kéne bevezetni:

"ez egy gyógypedagógiai foglalkozás színvonala. (...)  Ennnek a viselkedésnek a következménye lehet az is, ha a migránsprobléma következtében úgy alakul, hogy 30 év múlva a mi unokáink lesznek kisebbségben a fővárosban, akkor lesznek emberek, akik elmondhatják:

«azért kerültem ilyen helyzetbe, mert a nagyapám olyan hülye politikus volt, hogy azt hitte, az ellenzék szerepe csak abból áll, hogy minden körülmények között támadni kell Orbán Viktort.»"

(Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.