Páva Zsolt megnyitotta az ország első Szupermenzáját!

POLITIKA
2015 szeptember 24., 11:35
comments 162

A Hungast Csoport Közétkeztetés Megújítási Programja keretében 140 millió forintból vadonatúj, és a legmodernebb eszközökkel ellátott éttermet adott át Pécsett Páva Zsolt polgármester.

A Szupermenza

az Apáczai Csere János Nevelési Központban kapott helyet, és a Hungast-közlemény szerint, mérföldkő a közétkeztetés színvonalának növelésében!  

páva zsolt - gyerekátadás

Az étterem egyfajta referenciahelyként is szolgál majd, amely utat mutat az ország többi, egyelőre alacsonyabb fejlettségi szinten működő menzájának, hogyan lehet korszerű környezetben, kimagasló színvonalú gyermekvendéglátást folytatni.

A program keretében az elmúlt három év alatt a városban több helyen is fejlesztették a főző- és tálalókonyhák infrastruktúráját és  logisztikai hátterét. Ennek a folyamatnak a kicsúcsosodás az ország első Szupermenzájának átadása. Az egészségtudatos szempontok alapján összeállított menük 100 százalék magyar termékek felhasználásával készülnek. Egyéb újdonságok:

  • egészségtudatos életmódot népszerűsítő kommunikációs eszközök!
  • korszerű éttermi környezet a 30 perces étkezési idő minőségi kitöltésére
  • diétás konyha a speciális táplálkozási igénnyel rendelkező fogyasztók számára!

Az ünnepségen Csizi Péter országgyűlési képviselő méltatta a programot. Olyan finom részletekre is kitért, hogy nem mindegy, egy paradicsomlevesbe egy marék bazsalikom, vagy két kanál cukor kerül, ez az intézmény pedig a megújuló közétkeztetés első zászlóshajója lehet. Páva Zsolt polgármester arról beszélt, hogy a modern környezetben jobban esik a legkisebb falat is, és míg korábban

a közétkeztés nem volt mindig sikertörténet,

a Hungast Szupermenzával ezen a területen is mérföldkőhöz érkezett Pécs és Magyaország is. A hírnek tényleg csak örülni lehet, mert diák nincs az országban, akinek ne lenne rémtörténete az iskolai kötétkeztés állapotairól, de a Szupermenza kifejezést azért még szokni kell.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.