Unorthodox kerítésrendszerrel készülnek a szlovákok

POLITIKA
2015 szeptember 24., 08:47
comments 281

Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter annyira belelkesült a tegnapi uniós csúcs után, hogy egy több funkciós mobil kerítésrendszer felhúzására készül a szlovák-magyar határon. Állítólag már a hazafele tartó repülőúton arról beszélt, hogy

"ide nem jön egy menekült sem, ezt garantálom!"

A belügyminiszter, a Pluska szlovák honlap szerint, azt is mondta, hogy bármit megtesz annak érdekében, hogy a kvóták szerint megállapítottak felett egyetlen menekült se lépjen Szlovákiába.

photo_camera Robert Kalinak. Fotó: AFP / Karen Bleier.

A hírek szerint egy Hesco Bastion néven ismert amerikai haditechnológia bevetésére készülnek, amely lőfegyverek, sőt, akár árvíz ellen is megvédi a szlovák hazát. Az amerikai haderő Irakban és Afganisztánban is használja ezt a technológiát.

Az akadály-szisztéma valójában egy gyorsan mobilizálható gátrendszer, amit egy konténerből helyeznek a határra, amit homokkal és földdel töltenek fel. Elég látványos.

A tervek szerint ezzel terelik egy helyre a menekülteket, hogy aztán ott a közösségi szabályok szerint regisztrálják őket. Ez a technológia viszont, írja a Pluskára és az Aktuality szlovák honlapra hivatkozva a bumm.sk, csak a legkritikusabb szakaszokon lesz használatban, hosszabb határvonalak védelmére nem alkalmas.

(bumm.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.