Csak megnézték, hogy hogy áll a szlovén határnak a drótakadály

migráció
2015 szeptember 26., 05:00
comments 85

Közleményt adott ki a Belügyminisztérium, amiben azt írják, hogy pénteken a Honvédség a szlovén-magyar határon

"kísérleti jelleggel drótakadályt fektetett le, melyet a délutáni órákban felszedtek. A Belügyminisztérium hangsúlyozza: a drótakadály telepítésére a Magyarország déli határszakaszán szükséges határzár kiépítése miatt, kizárólag kísérleti feladatként került sor."

photo_camera MTI Fotó: Varga György

A félreértések elkerülése végett Pintér Sándor hétfőn találkozik is szlovén kollégájával, Vesna Györkös Znidarral. Mivel mindkét ország tagja a schengeni övezetnek, ezért ott nem csinálhat az ország semmit Szlovénia beleegyezése nélkül. Orbán Viktor pénteken Bécsben úgy fogalmazott, hogy

"a szlovén határra egyelőre nem akarunk kerítést, csak mobil eszközöket”.

Szlovénia csütörtökön jelezte, hogy meglepte őket, hogy kerítés épül a magyar határon, akkor még a kormány úgy reagált, hogy

"hogy ez csak gyoda, nem állandó szögesdrót kerítés."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.