A Charlie Hebdo-mészárlás két túlélője is otthagyja az újságot

kultúra
2015 szeptember 27., 07:04
comments 108

Renald Luzier (Luz) művészeti vezető még májusban jelentette be, hogy otthagyja a szatirikus lapot, ami ellen januárban dzsihádisták intéztek terrortámadást, mert zavarta őket, hogy hülyét csináltak belőlük a karikatúráikkal. A következő szám lehet az utolsó, amiben még benne lesz.

photo_camera Balra Luz, jobbra Pelloux a januári támadás után néhány nappal (Fotó: Martin Bureau / AFP)

Tegnap Patrick Pelloux író is bejelentette, hogy elmegy, talán majd januárban, mert „valami véget ért”.

Egy kollégájuk, Zineb el-Rhazoui azt mondta, a távozásuk azt jelzi, hogy a támadás óta hiába szárnyalnak a Charlie Hebdo eladásai, ha egyszer rossz a közérzet. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.